Beloning gouden tip vermisten Panama verhoogd

De beloning voor de gouden tip die leidt tot de vondst van de vermiste Nederlandse vrouwen in Panama is verhoogd van 2500 naar 30.000 dollar. Dat hebben privé-onderzoekers dinsdag in het Panamese stadje Boquete laten weten aan de reddingsdienst Sinaproc.

Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) zijn sinds 1 april vermist. Zij wilden nabij Boquete een wandeltocht gaan maken, maar sindsdien ontbreekt elk spoor. Een grootscheepse zoektocht van reddingswerkers, helikopters en speurhonden leverde niets op. Halverwege april werd het zoeken op grote schaal dan ook gestaakt.

De politie in Panama heeft de zaak overgenomen en verricht recherchewerk. In Boquete zijn volgens de woordvoerder van Sinaproc nu verschillende privé-onderzoekers aanwezig die zich bezighouden met de verdwijning. Om hoeveel onderzoekers het gaat en wat voor werkzaamheden zij precies verrichten weet de zegsman niet.

De leider van het politieteam dat in Nederland onderzoek doet naar de zaak is nu in Panama en voert gesprekken met de lokale politie. In het programma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond bekendgemaakt dat bij de Nederlandse politie in totaal 35 tips heeft binnengekomen. Vorige week waren dit er al 25.