Geen agenten naar Panama in vermissingszaak

Agenten van de Nederlandse politie gaan niet naar Panama om daar te helpen bij de zoektocht naar de twee Nederlandse vrouwen die vermist worden in het land. Dat zegt de politie zaterdag in het actualiteitenprogramma Eenvandaag. Een Brit wiens zoon enkele jaren geleden verdween in het gebied roept de politie daartoe op.

De zoon van Denver Humphrey verdween vijf jaar geleden op ongeveer dezelfde wijze als de 21-jarige Kris Kremers en de 22-jarige Lisanne Froon. De capaciteiten van de Panamese politie boezemden hem weinig vertrouwen in. De Britse politie wilde toen agenten sturen, maar daar wilde Panama niet aan.

De Nederlandse politie zegt vertrouwen te hebben in het Panamese onderzoek. "We hebben gezien wat ze doen en hoe ze het doen en dat gaat perfect. Wij vertrouwen erop dat zij alles gedaan hebben wat in hun macht zit en dat wij dat ook niet beter kunnen", aldus een politiewoordvoerder in de uitzending.

Al dagen wordt naar de vrouwen gezocht met reddingsploegen, honden en helikopters. Zondag besluiten de autoriteiten in het land hoe de zoektocht naar de twee verder gaat.