Huurmoordenaar geeft veertig moorden toe

Een aangeklaagde huurmoordenaar die wordt verdacht van negen moorden in Californië heeft bekend maar liefst veertig mensen om het leven te hebben gebracht. Dat heeft procureur Errek Jett woensdag gezegd. De verdachte, Jose Manuel Martinez, zou de moorden in opdracht van een drugskartel tussen 1980 en 2011 hebben gepleegd.

Martinez bekende de moorden tegenover onderzoekers. Die zeggen hem te geloven, vanwege de details die Martinez hun toevertrouwde. Vreemd genoeg beweert de advocaat die de verdachte verdedigt, Thomas Turner, dat zijn cliënt aan zijn onschuld vasthoudt en een 'beleefd en aardig persoon' is. Martinez zou uitkijken naar zijn rechtszaak die in juni plaatsheeft, zodat hij kan terugkeren naar huis.

De verdachte werd vorig jaar in Arizona gearresteerd nadat hij vanuit Mexico de Amerikaanse grens was overgestoken. Martinez wordt in de staat Alabama voor één moord aangeklaagd. Nadat bekend werd dat Martinez een huurmoordenaar was met vele slachtoffers, stroomden onderzoekers uit het hele land naar Alabama om hem te interviewen.

Martinez' slechtoffers waren tussen de 22 en 56 jaar oud. Hij schoot zijn slachtoffers dood terwijl zij in de auto zaten of op een boerderij werkten. Een man werd vermoord in zijn slaap terwijl zijn vier kinderen thuis waren. Als hij in Californië wordt veroordeeld, kan hij de doodstraf krijgen.