Apeldoorner vast voor miljoenenoplichting

Een 61-jarige Apeldoorner is dinsdag door de politie in het Belgische Rekem aangehouden op verdenking van miljoenenoplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. In totaal deden elf beleggers met wie de man zaken deed aangifte tegen hem. Een medeverdachte, een 59-jarige vrouw, werd aangehouden in Apeldoorn.

De man zou gedupeerde beleggers niet-bestaande kredietportefeuilles hebben verstrekt voor in totaal vijf miljoen euro. Die beleggers meldden zich vanaf de zomer vorig jaar bij de politie, waarop een onderzoek werd ingesteld.

De politie gaat dinsdag de huizen in Apeldoorn en Rekem, net over de grens bij Maastricht, doorzoeken om beslag te leggen op de administratie samen met waardevolle spullen, zoals auto's. Ook is beslag gelegd op de Apeldoornse woning van de vrouw en op een stacaravan van de man in het Zuid-Hollandse Nieuwkoop.

Beide verdachten zitten vast. De Nederlandse politie heeft een uitleveringsverzoek gedaan om de man naar Nederland te halen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.