Zwemlegende Thorpe op de intensive care

De Australische zwemlegende Ian Thorpe is met een infectie opgenomen op de intensive care van een ziekenhuis in Sydney. Dat hebben diverse Australische media vandaag gemeld. Ze vrezen dat Thorpe zijn linkerarm nooit meer zal kunnen bewegen. 

De infectie houdt verband met de ingreep die Thorpe eerder in Zwitserland heeft ondergaan. De vijfvoudig Olympisch kampioen kampte met een schouderblessure. Vorig jaar liet Thorpe weten zijn carrière als zwemmer te beëindiging vanwege de pijnlijke schouder. In 2011 maakte hij zijn rentree in de hoop mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen in Londen 2012. Dat mislukte. 

De afgelopen maanden kwam Thorpe vooral in het nieuws vanwege persoonlijke problemen. In februari werd hij in een kliniek opgenomen nadat hij onder invloed van pijnstillers en antidepressiva in verwarde toestand een busje heeft geprobeerd open te breken, omdat hij dacht dat een vriend zich in het busje bevond. 

In zijn autobiografie, die in 2013 uitkwam, gaf hij al aan last te hebben van een terugkerende depressie en alcoholverslaving. In 2000 werd Thorpe als zeventienjarige drie keer Olympisch kampioen. In Athene deed Thorpe dat nog eens twee keer. 

Zijn manager James Erkine zou gezegd hebben dat Thorpe helemaal niet op de intensive care ligt, maar dat hij 'slechts' aan de zware antibiotica is.