Renault verwacht verbetering na China

Renault verwacht dat het na de Grand Prix van China beter zal gaan met haar Formule 1-motoren. De Franse bouwer van krachtbronnen had deze winter veel problemen, maar de betrouwbaarheid lijkt nu op orde te zijn. Nu moet er aan de snelheid gewerkt worden.

Ten opzichte van de Mercedes komt Renault veel vermogen tekort, zoals ook directeur Rémi Taffin beaamt. "Hoewel we al een stuk competitiever zijn, kijken we nog altijd tegen een flinke achterstand aan op de snelste jongens. We bevinden ons in dit geval in de rol van achtervolger, aan de staart van de groep, en we zullen flink jacht moeten maken om het gat in te lopen."

De Fransman ziet het positief in, zeker omdat er deze week middels een test in Bahrein aan verbeteringen gewerkt kan gaan worden. "Dat we inmiddels al enigszins partij kunnen bieden aan de anderen, geeft bovendien veel motivatie voor de aanstaande testdagen in Bahrein, waarvoor we voor alle vier onze teams volle programma's hebben opgesteld. Met de updates die we de komende dagen testen, verwachten we onze teams in de races na die in China een stuk verder vooraan te zien." Bij die race wordt het lange rechte stuk nog gevreesd.