'Nieuwe wielerploeg met Breukink en Boogerd'

Michael Zijlaard hoopt een nieuwe wielerploeg van de grond te krijgen met de hulp van oud-renners Michael Boogerd, Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel. De man van Leontien Zijlaard-Van Moorsel zoekt momenteel uit of het bedrijfsleven interesse heeft in het project.

"Het is nog héél pril om te zeggen dat er definitief een ploeg komt", zegt Zijlaard zaterdag in het AD. "Dus schreeuwen we dat nog niet van de daken. De komende maanden nemen we de tijd om in alle rust onze netwerken aan te boren. Komt het avontuur dan écht van de grond, dan moeten we na de Tour aan het eind van de zomer de eerste renners contracteren, zodat we begin 2015 kunnen starten."

Boogerd, Breukink en Van Poppel moeten de nieuwe ploeg vorm gaan geven en technisch gaan leiden. "Michael, Breuk en JP zijn jongens met een groot hart voor de wielersport. Het is alleen doodzonde dat ze dat wielerhart nu niet kwijt kunnen in het peloton", stelt Zijlaard, die de laatste jaren actief is voor sportmarketingbureau Leontien Total Sports.

Zijlaard benadrukt dat het moeilijk wordt zomaar een nieuwe ploeg uit de grond te stampen. "We moeten realistisch zijn. In een tijd dat zelfs schaatsploegen geen sponsor vinden na zestig keer goud in Sochi, wordt het niet makkelijk. Maar als je niets probeert, lukt het sowieso niet. We mikken daarom ook niet meteen op de World Tour en een sponsor met een miljoentje of acht. Wij starten bescheiden, vanuit de basis."

Belkin en Giant-Shimano zijn momenteel de twee Nederlandse ploegen in de World Tour.