Hirscher wint sensationele laatste slalom

Skiër Marcel Hirscher heeft in Lenzerheide op sensationele wijze de World Cup op de slalom gepakt. In Zwitserland rekende hij in een rechtstreeks duel af met de Duitse Felix Neureuther, zijn grootste concurrent.

Vooraf ging de strijd tussen Hirscher en Neureuther, terwijl ook Henrik Kristoffersen nog een kans had. In de eerste run werd echter duidelijk dat de Noor zich niet meer in de strijd om de titel kon mengen. Hij stond halverwege weliswaar op plaats vijf, zijn achterstand op de eerste plek bedroeg bijna twee seconden.

Hirscher en Neureuther waren duidelijk de besten. De Oostenrijker stond eerste, maar zijn vriend en concurrent volgde op slechts 0,06 seconden. De nummer drie, olympisch kampioen Mario Matt, moest al meer dan een seconde toegeven.

Door de grote verschillen was de tweede run vooral een aanloop naar de grote ontknoping. Nadat Kristoffersen zich niet kon handhaven bovenin het klassement was duidelijk dat het alleen nog tussen Hirscher en Neureuther ging. De Duitser opende zijn run zeer sterk, maar maakte onderin toch nog twee kleine fouten. Hirscher ging zoals altijd enorm aanvallend naar beneden, maar maakte in tegenstelling tot zijn concurrent geen fouten en won de wedstrijd. De derde plek ging naar Matt.

Voor wereldkampioen Hirscher (foto) is het de tweede keer op rij dat hij de World Cup op de slalom wint. Een dag eerder pakte hij al zijn derde World Cup algemeen in drie jaar.