Tweede dag WK skivliegen afgelast

In het Tsjechische Harrachov is de tweede dag van het wereldkampioenschap skivliegen afgelast. Het waaide de hele dag te hard, waardoor de twee laatste rondes van de individuele wedstrijd niet plaats konden vinden. Hierdoor ging de wereldtitel naar Severin Freund uit Duitsland.

De eerste en tweede rondes werden op vrijdag afgewerkt. Het leek een zeer spannend duel te gaan worden tussen Freund en de Sloveense topfavoriet Peter Prevc. Na de eerste ronde was het verschil tussen de twee slechts één punt. De Noor Anders Bardal stond op de derde plek.

In de tweede ronde sloeg Freund echter zijn, uiteindelijk winnende, slag. Zijn sprong was niet fantastisch, maar Prevc had pech met een plotselinge windvlaag, en viel terug tot op de derde plek, ver achter Freund. Het was Bardal die profiteerde van de mislukte vlucht van Prevc, waardoor de Noor steeg naar plek twee.

Met de wereldtitel pakte Freund zijn eerste grote, individuele prijs. In Sochi werd hij met Duitsland olympisch kampioen in de landenwedstrijd (Foto: PRO SHOTS/GEPA pictures)
Met de wereldtitel pakte Freund zijn eerste grote, individuele prijs. In Sochi werd hij met Duitsland olympisch kampioen in de landenwedstrijd (Foto: PRO SHOTS/GEPA pictures)

De beste vlucht in de tweede ronde werd neergezet door een oudgediende, Noriaki Kasai. De Japanner werd in 1992 op de schans in Harrachov wereldkampioen skivliegen, zijn eerste grote succes, maar slaagde er net niet in om 22 jaar later zijn tweede WK-medaille te pakken. Hij kwam uiteindelijk één punt tekort. 

Op zaterdag leek het vanaf vroeg in de ochtend al lastig te worden om sprongen te zien te krijgen, en vroeg in de middag werd de wedstrijd al uitgesteld. Na meerdere malen beraad te hebben gevoerd besloot de jury iets na zes uur 's avonds om de wedstrijd af te lasten. Het is nog niet duidelijk of de landenwedstrijd, die voor zondag gepland staat, wel doorgang kan vinden.