Bertens naar tweede ronde WTA-toernooi Rio

Kiki Bertens heeft de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rio de Janeiro bereikt. De Wateringse was maandag Danka Kovinic uit Montenegro de baas met 7-5 en 6-0. Voor Bertens was het haar eerste zege op het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar. Toen won ze haar openingspartij in Toronto.

Kovinic, de mondiale nummer 161, had zich succesvol door het kwalificatietoernooi geslagen. Tegen Bertens, die 36 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, plaatste ze op 2-1 de eerste break van de wedstrijd, maar de Nederlandse had direct een antwoord paraat.

De eerste set leek vervolgens op een tiebreak af te stevenen tot Bertens haar draai vond. De Wateringse sloeg op 5-5 nogmaals toe en had daarna weinig meer te duchten van haar opponente. In het tweede bedrijf snelde ze in rap tempo naar de overwinning.

Het was de tweede keer dit jaar dat de 22-jarige Bertens tegenover Kovinic stond. Ook in de kwalificaties in Brisbane trok ze aan het langste eind.

In de tweede ronde neemt Bertens het op tegen de als derde geplaatste Paula Ormaechea uit Argentinië of de Amerikaanse qualifier Nicole Gibbs.