Politie sluit natuurlijke dood Borst uit

Oud-minister Els Borst is geen natuurlijke dood gestorven. In het onderzoek naar haar dood worden alleen een ongeval, zelfdoding of een misdrijf als mogelijke doodsoorzaken gezien, zegt een woordvoerder van de politie. "We hopen dat een sectie die vandaag wordt uitgevoerd meer duidelijkheid geeft."

Bekenden vonden het lichaam van Borst maandagavond bij haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven. Omdat de oorzaak van het overlijden niet kon worden vastgesteld, stelde de politie een onderzoek in. De gegevens van de recherche, de schouw en forensisch onderzoek hebben nog niet uitgewezen hoe de oud-D66-politica is komen te overlijden. Wel is volgens de woordvoerder inmiddels duidelijk dat van een dood door een langdurige ziekte of ouderdom geen sprake is.

De recherche is maandagnacht al bezig geweest met een getuigen- en sporenonderzoek. Het sporenonderzoek bij de woning gaat dinsdag ook verder.

De politie verwacht dinsdag geen uitsluitsel te kunnen geven over de precieze doodsoorzaak van Borst. Als er al resultaten binnenkomen worden die eerst nog geanalyseerd voordat ze naar buiten worden gebracht, aldus de woordvoerder.