Geen cel meer voor aanrander Venlo

Een serieaanrander uit Venlo hoeft niet opnieuw de cel in. Wel moet hij worden behandeld, oordeelde de rechtbank in Roermond woensdag. Benjamin W. randde tussen 2011 en 2013 meer dan twintig vrouwen aan in Limburg en het Duitse grensgebied. Hij ging naast de vrouwen rijden met zijn scooter en kneep hen vervolgens in hun borsten.

De man heeft volgens de rechter meer baat bij een behandeling dan bij een celstraf. De Duitse Limburger is zich er niet bewust van dat hij mensen pijn heeft gedaan, al leek hij wel aangeslagen tijdens hun verklaringen, aldus de rechtbank. De rechter veroordeelde W. tot een celstraf van 240 dagen, waarvan 198 dagen voorwaardelijk. De Duitser heeft al 42 dagen in voorarrest gezeten.

Het OM had dezelfde straf geëist. Wel wijkt de rechtbank af van de geëiste proeftijd. Vanwege grote kans op herhaling eiste het OM een proeftijd van vijf jaar, maar de rechtbank vindt drie jaar voldoende. Daarnaast moet W. enkele schadevergoedingen betalen aan zijn slachtoffers.

De politie kwam de Duitser op het spoor na aangiftes van vrouwen in de leeftijd van 13 tot 70. Hij droeg een broek met een scheur in het kruis zodat hij al rijdend op zijn zwarte scooter zijn geslachtsdeel aan slachtoffers kon laten zien. Als hij naast het slachtoffer reed, sloeg hij toe.