Skiër Neureuther wint slalom Kitzbühel

Skiër Felix Neureuther heeft de prestigieuze World Cup-slalom in Kitzbühel gewonnen. Op de moeilijke Ganslernhang, waar al sinds 1937 de jaarlijkse wedstrijden worden gehouden, was de Duitser de snelste van de mannen die overeind bleven.

De eerste run was gestoken door de Kroatische trainer Ante Kostelic, en zoals altijd was dat te merken aan de moeilijkheidsgraad. Ruim een derde van het veld wist de finish niet te bereiken, met de Oostenrijker Mario Matt als voornaamste slachtoffer. Alleen Marcel Hirscher, ook uit Oostenrijk, en Neureuther kwamen relatief foutloos beneden. De Duitser moest 0,38 seconden toegeven op de Oostenrijkse wereldkampioen. De Zwitser Luca Aerni stond zeer verrassend op de derde plek, maar moest al 1,26 seconden prijsgeven ten opzichte van Hirscher.

De tweede run werd geopend door de Zwitser Daniel Yule, 30e na de eerste manche. Zijn tijd was uiteindelijk veruit de snelste van de tweede run, en hij wist maar liefst 23 plekken te stijgen, goed voor het beste resultaat uit zijn carrière. Met alleen Neureuther en Hirscher te gaan stond de Noor Henrik Kristoffersen, negende na de eerste omloop, aan de leiding. Neureuther verloor een seconde op de Noor, maar dankzij zijn eerste run behield hij een voorsprong van een halve seconde. Tot slot mocht Hirscher naar beneden. Hij begon goed en leek hard op weg om de tijd van zijn concurrent te verbeteren, maar halverwege was het door een gemiste poort gedaan met de Oostenrijker. In de World Cup op de slalom behoudt Hirscher nog wel zijn leiding voor Neureuther.