[WK sprint] M. Mulder verstevigt koppositie

Op het wereldkampioenschap sprint in Nagano heeft Michel Mulder zijn leidende positie weten te verstevigen. Hij slaagde er niet in om op het podium te komen op de 1000 meter, maar op zijn naaste concurrenten pakte hij wel winst.

De snelste tijd was voor de Kazach Denis Kuzin. Met 1:09,37 was de wereldkampioen op deze afstand 0,08 sneller dan de Amerikaan Shani Davis. Met 1:09,56 ging de derde plek naar Kjeld Nuis. De gebroeders Mulder werden vijfde en zesde. Met 1:09,91 was Michel twee honderdsten van een seconde sneller dan Ronald. De nummer twee van de 500 meter, Daniel Greig, werd achtste. Met 1:10,36 was de Australiër iets sneller dan de Italiaan Mirko Giacomo Nenzi, de nummer drie op de eerste afstand. 

In het klassement staat Michel Mulder nog altijd ruim op kop. Vertaald naar de 500 meter heeft hij een voorsprong van maar liefst 0,52 seconden op Davis en een honderste meer op de Canadees William Dutton. Kuzin, winnaar van de 1000 meter, staat op de vijfde plek. Ronald Mulder en Nuis wisten zich dankzij hun goede 1000 meter bij de beste tien in de tussenstand te schaatsen. Mulder staat achtste op 0,85 seconden van broer Michel, vijf honderdsten voor de negende plek van Nuis.