[BDO WK] Bunting pakt wereldtitel na zege op Norris

Stephen Bunting is de nieuwe wereldkampioen darts bij de BDO. In een volledig Engelse finale was hij met 7-4 te sterk voor Alan Norris. Het is de eerste wereldtitel voor de als eerste geplaatste darter. De 28-jarige Bunting won vorig jaar ook al de Winmau World Masters. 

Bunting mocht aan de partij beginnen, maar Norris pakte de eerste set. Bunting zette die achterstand een set later direct recht. Op 2-2 in set drie stond Norris op 25 en gooide na een negen voor dubbel acht op de set te pakken. Hij gooide echte dubbel zestien gooide zich dood. The Bullit mocht toen aanleggen om de set te pakken en deed dat ook om een 2-1 voorsprong te nemen.

Beide spelers hielden daarna hun eigen sets en met een 3-3 tussenstand volgde een onderbreking. Na de pauze is het Bunting die toesloeg en uitliep naar een 6-3 voorsprong. Norris gaf niet op en met een 140 finish werd het 6-4. In set elf werd het 2-0 voor Bunting. Chuck mocht nog één keer 116 uitgooien en een leg later was het Bunting die de partij uitgooide.