Defoe verlaat Tottenham voor Toronto FC

Jermain Defoe (31) vervolgt zijn loopbaan in de Major League Soccer (MLS). De spits gaat aan de slag bij Toronto FC uit Canada.

"Dit is voor mij het juiste moment om een transfer te maken", zegt Defoe tegen Sky Sports. "Ik speel negen jaar bij Tottenham en iedereen weet hoe ik over de club denk. Ik heb een speciale band met de supporters, maar in de voetbalwereld gaan spelers nu eenmaal verder. Ik ben nu 31 jaar oud en dit was een geweldige kans voor mij en mijn familie."

"Mijn contract bij Tottenham liep nog maar een jaar door. Als er dan een club komt die je voor vier seizoenen wil vastleggen, dan denk je daar goed over na. Zo simpel is het. Of clubs uit de Premier League geïnteresseerd waren? Daar houd ik me niet mee bezig. Ik richt me gewoon op het voetbal en laat dat soort dingen over aan mijn zaakwaarnemer."

Defoe maakte zaterdag zijn laatste doelpunt voor Tottenham. De aanvaller scoorde tegen Crystal Palace de 2-0 voor het team van manager Tim Sherwood. De opvolger van André Villas-Boas kiest vooral voor Roberto Soldado en Emmanuel Adebayor in de aanval.

De Londenaar speelde sinds 2004 voor Tottenham Hotspur. Defoe kwam over van West Ham United en kwam tussendoor nog een seizoen uit voor Portsmouth. De ervaren aanvaller kwam tot op heden 55 keer uit voor de Engelse nationale ploeg.

Jermain Defoe
Jermain Defoe verhuist naar Toronto FC in Canada. (Foto: Pro Shots)