[PL] Bony baalt: "Gat is niet meer zo groot"

Swansea City hield zaterdag een helft lang stand tegen Manchester United. Wilfried Bony had The Mancunians graag meer pijn gedaan.

Na een goede eerste helft van Swansea-zijde, moest de formatie van Michael Laudrup al snel na de rust een doelpunt incasseren. Die treffer, van Antonio Valencia, kwam de ploeg niet meer te boven. Danny Welbeck verdubbelde de score even later: 2-0.

Bony baalt van het feit dat Swansea een goed resultaat uit handen liet glippen. "In de eerste helft deden we het goed", reageert de Ivoriaans krachtpatser op de officiële clubsite. "We waren tevreden over ons optreden als team."

Na de treffer van Valencia kreeg de thuisploeg vleugels. "Zij gingen de tweede helft fel van start. Na het doelpunt ging het aanwezige publiek achter Manchester United staan, en gingen zij steeds beter voetballen. We probeerden nog terug te vechten, maar na het tweede doelpunt was het voorbij."

Als gevolg van die nederlaag vindt Swansea zichzelf terug op de dertiende plek op de ranglijst. Het gat met de hekkensluiters, Sunderland en Crystal Palace, bedraagt een zorgwekkende vier punten.

Bony weet dat er punten gehaald moeten worden. "We moeten ons terugknokken van dit verlies en punten bij elkaar sprokkelen. In de aankomende twee wedstrijden, tegen Tottenham Hotspur en Fulham, krijgen we de mogelijkheid daartoe. Het is belangrijk dat we punten pakken, want het gat met de onderste drie is niet meer zo groot."