Shia LaBeouf zegt sorry via sleepreclame

Shia LaBeouf pakt zijn excuses aan striptekenaar Daniel Clowes steeds groter aan. De acteur werd er vorige maand van beschuldigd het scenario van zijn korte film Howard Cantour deels te hebben gebaseerd op een strip van Clowes. Hij betuigde zijn spijt steeds via twitterberichten, maar op nieuwjaarsdag liet hij een vliegtuigje boven Los Angeles rondcirkelen dat een spandoek met de tekst 'Het spijt me Daniel Clowes' achter zich aan sleepte.

LaBeouf publiceerde vervolgens een foto van de sleepreclame via Twitter. Dit excuus lijkt in elk geval origineel. Enkele van zijn getwitterde excuses bleken namelijk ook weer geplagieerd, van onder anderen van acteurs Alec Baldwin en Russell Crowe en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg.

LaBeouf heeft steeds volgehouden niet bewust te hebben van Clowes te hebben 'geleend', maar erkent wel door hem te zijn geïnspireerd. Op 18 december, een dag nadat was gebleken dat LaBeouf wel erg los was omgesprongen met auteursrechten, werd bekend dat zijn strips Let's Fucking Party en Stale N Mate plagiaat zijn. Hij had materiaal gebruikt uit La Petite Fille et la Cigarette van Benoît Duteurtre en Assault van Charles Bukowski.


Shia LaBeouf zegt sorry via sleepreclame (Foto: Novum)