Kashia: "Er moet een spits bij"

Vitesse kende een goede eerste seizoenshelft, maar sloot die af met een wat mindere serie. Guram Kashia hoopt daarom op een aanvallende versterking in januari. Afgelopen zomer vertrok Wilfried Bony en een directe vervanger voor de Ivoriaanse spits werd niet gehaald.

Jonathan Reis werd op straat gezet, waardoor alleen Mike Havenaar overblijft als spits. De Japanse international was geschorst tegen Roda JC (3-1 verlies) en Heracles Almelo (2-2). Door het puntenverlies verloor Vitesse de koppositie aan Ajax.

Aanvoerder Kashia zag dat het ontbreken van een echte spits het spel van Vitesse niet ten goede kwam. "Er moet een spits bij", zegt hij tegen Voetbal International.

"Toen Mike wegviel werd het meteen duidelijk hoe dun het is. Minimaal één extra aanvaller is noodzakelijk. We hebben het geprobeerd met Giorgi (Chanturia red.) maar dat is een buitenspeler. Ik hoop dat de club doorpakt", aldus Havenaar.

Eerder deze maand werd Bas Dost nog gelinkt aan Vitesse. Maar de spits van VfL Wolfsburg heeft aangegeven nog graag in Duitsland te willen blijven. Ook Feyenoord schijnt interesse te hebben in de voormalige aanvaller van sc Heerenveen.

Kashia hoopt dat Vitesse snel zaken doet zodat de nieuwe spits al aan het einde van deze week mee kan op trainingskamp naar Abu Dhabi. Daar speelt de ploeg van trainer Peter Bosz oefenwedstrijden tegen Hamburger SV en Wolfsburg.