Bosz: "Kashia vertelt lulverhaal"

In de competitie gaat het voortvarend met Vitesse, maar woensdagavond kwam het bekeravontuur van de Arnhemmers wel voortijdig ten einde. Roda JC was met 3-1 te sterk.

Aanvoerder Guram Kashia zei na afloop dat Vitesse misschien niet voldoende energie heeft om drie wedstrijden in de week te spelen. "Dat is een lulverhaal, gewoon echt onzin", reageerde trainer Peter Bosz furieus. "Als je geen drie wedstrijden in een week kan spelen, moet je een ander vak gaan kiezen."

"Ik vond ons niet agressief genoeg spelen. Het was slap, een te laag tempo en dan roepen we het over onszelf af dat we verliezen", vervolgde Bosz, die Roda ook een compliment gaf. "Zij waren veel beter. Een Vitesse in goeden doen mag hier niet verliezen, maar dan doen we de spelers van Roda tekort."

Voor Roda JC was de overwinning op Vitesse een grote opluchting, na een moeilijke week waarin trainer Ruud Brood werd ontslagen. "We zijn als ploeg goed opgestaan denk ik", zei aanvaller Guus Hupperts tegen het ANP.

Hupperts vond de zege verdiend. "Dat kwam denk ik omdat we nu wel in de duels durfden te komen. Een stukje groepsmentaliteit."