[UFC] Uitslagen UFC 168

Vannacht stond UFC 168 op het programma. Met twee titelgevechten, die van de middleweight divisie en die van de women’s bantamweight divisie, was het een event met een hoop grote gevechten.

'Rowdy' Ronda Rousey (c) - Miesha 'Cupcake' Tate

Het co-main event van de avond was het gevecht tussen Ronda Rousey en Miesha Tate voor de women’s bantamweight titel. De twee vechters hebben al jaren een grote rivaliteit en die werd alsmaar groter gedurende het seizoen van The Ultimate Fighter waarin de twee vrouwen de coaches waren van de twee kampen.

Rousey ging in de eerste ronde van het gevecht meteen op zoek naar haar befaamde armbar. Al haar zeven overwinningen kwamen via een armbar tot stand, dus Tate was er op voorbereid. Ze verdedigde zich goed en schuwde Rousey niet. Ze kwam zelfs de eerste ronde door, een unicum in de gevechten van Rousey.

De tweede ronde zag er hetzelfde uit. Beide dames bleven er vol voor strijden. Het eindigde elke keer in submission attempts van Rousey die Tate keer op keer goed wist te verdedigen. Tate raakte staand Rousey een aantal keer hard, maar het was niet genoeg om haar knockout te krijgen.

In de derde ronde pakte Rousey uiteindelijk toch de overwinning. Volledig in haar stijl deed ze dat via een armbar. De judokwaliteiten die Rousey op de mat legde waren indrukwekkend en Tate kon er gewoonweg niet tegenop. Rousey blijft zo ongeslagen en de kampioen. Na het event werd bekend gemaakt dat Rousey op 22 februari haar titel zal verdedigen tegen Sara McMann.

Chris Weidman (c) – Anderson 'The Spider' Silva

In juli shockeerde Chris Weidman de hele vechtwereld door de titel van Anderson Silva af te pakken. De Braziliaan was al jaren ongenaakbaar en werd door iedereen bestempeld als "de beste ooit". Vannacht stond de rematch tussen de twee op het programma.

De eerste ronde was voor Weidman. Hij wist zich goed staande te houden tegenover Silva die hem naar de grond probeerde te krijgen. Door zijn kracht bleef Weidman overeind en wist hij even later Silva hard te raken zodat die naar de grond viel. Weidman hield de controle op de grond en wist de eerste ronde naar zich toe te trekken.

De tweede ronde startte en beide vechters waren wat afstandelijker. Ze zochten de juiste timing en afstand via een aantal rake trappen en slagen zonder al te veel kracht erachter. Silva probeerde duidelijk wat agressiever te worden. Dit resulteerde in het tweede shockerende moment van het jaar. Een hard trap van de Braziliaan met zijn linkerbeen werd door Weidman geblokt met zijn rechterscheen. Op dat moment brak het been van Silva net boven zijn enkel volledig in tweeën.
De Braziliaan schreeuwde het uit en het gevecht werd direct gestopt in het voordeel van Weidman.

Weidman heeft zo zijn eerste titelverdediging doorstaan en blijft een ongeslagen record houden. De breuk van Silva zag er dusdanig heftig uit dat er gespeculeerd wordt over het einde van zijn carrière. 

Overige uitslagen: 

Winnaar Verliezer Methode
Travis Browne Josh Barnett KO in ronde 1
Jim Miller Fabrício Camões Submission in ronde 1
Dustin Poirier Diego Brandao TKO in ronde 1
Uriah Hall Chris Leben TKO in ronde 1
Michael Johnson Gleison Tibau KO in ronde 2
Dennis Siver Manvel Gamburyan Unanimous decision
John Howard Siyar Bahadurzada Unanimous decision
William Macario Bobby Voelker Unanimous decision
Robbie Peralta Estevan Payan KO in ronde 3

Bonussen:

Bonus Winnaar
Fight of the Night Ronda Rousey - Miesha Tate
Submission of the Night Ronda Rousey
Knockout of the Night Travis Browne