Starre Haagse ambtenaren reguleren familiebedrijf kapot

De Haagse dwangregelaars leven vlak voor oud en nieuw nog even hun ongebreidelde regelzucht uit. Wegens het millimetrisch rechttoe, rechtaan herstructureren van de looppaden op de markt moet de lunchroom van de familie Otten wijken wegens 800 millimeter overschrijding van een rechtlijnig gepland looppad, weet Hart van Nederland te melden.

Otten, die in eerste instantie nog zijn hoop had gevestigd op het gezond verstand van de rechter, kwam van een koude markt thuis nu de rechter de gemeenteambtenaren in het gelijk stelt.

Per oudejaarsnacht wordt er van Otten verwacht dat hij de lunchroom zelf doet verdwijnen. Of hij zijn ziel en zaligheid, waar al drie generaties Otten een werkplek vinden, in een oudejaarsvreugdevuur doet opgaan of het op andere wijze rap doet verdwijnen hebben de millimeterende ambtenaren geen boodschap aan.

Of ook de marktbezoeker de niet helemaal haakse wandelpaden als een grote ergernis ervaart, die dringend aanpak behoeft, is evenmin bekend. De rechtlijnige efficiëntieverslaafde gemeentebaasjes verschuilen zich in ieder geval achter een muur van onbereikbaarheid.

Er is inmiddels wel een handtekeninginitiatief gestart om de werkgelegenheid voor het familiebedrijf -waarin zelfs de kleinsten alvast op vrijwillige basis wat arbeidsritme en arbeidsintegratie opdoen- te behouden.