Verbeek: "We hebben nog geen geluk gehad"

FC Nürnberg heeft als eerste club in de geschiedenis van de Bundesliga niet gewonnen in de eerste seizoenshelft. Trainer Gertjan Verbeek verwijt zijn ploeg niets, vertelt hij woensdag tegen Kicker. "We hebben simpelweg niet het geluk dat de scheidsrechters eens door laten spelen als een speler van ons twee centimeter buitenspel staat. We hebben in geen van onze wedstrijden geluk gehad."

Verbeek is tevreden met het spel dat zijn ploeg afgelopen zaterdag tegen Schalke 04 liet zien. "We hebben tegen een ploeg die in de achtste finale van de Champions League staat dominant gespeeld, hard gewerkt om kansen te creëren en bijna geen tegenstanders laten lopen. We moeten alleen eens scoren."

De oud-coach van onder meer Feyenoord en AZ denkt dat zijn team de kwaliteit heeft om in de Bundesliga te blijven. "Dit team heeft vechtlust, speelt goed voetbal en is mentaal sterk. De spelers hebben ondertussen gezien dat ze beter kunnen spelen dan ze dachten. De overtuiging is er en het is bijna niet te geloven dat we nog niet hebben gewonnen."

Versterkingen heeft Nürnberg niet per se nodig, denkt Verbeek. "Als we iemand halen, dan moet het iemand zijn die ons beter maakt. In de breedte hebben we genoeg kwaliteit."

Afgelopen weekeinde kondigde Verbeek aan zijn baard te laten staan totdat Nürnberg de eerste zege heeft gehaald. Daar blijft hij bij. "Ook al weet ik dat het slecht kan eindigen. Dan zie ik er volgend jaar uit als de kerstman."