Mertens: "Geen moment spijt"

Dries Mertens heeft het uitstekend naar zijn zin bij Napoli. Spijt van zijn vertrek bij PSV heeft de Belg dan ook absoluut niet.

"Toen Mark van Bommel vertrok bij PSV, vond ik het ook tijd om weg te gaan, maar mijn nieuwe team moest echt een stap hogerop zijn. Er waren Russische ploegen geïnteresseerd, maar dat vond ik geen verbetering", zegt Mertens tegen Sport/Voetbalmagazine. "Napoli voldeed als enige aan mijn voorwaarden: een trainer die me wilde, een nieuwe competitie, een financiële verbetering én Champions League. Twee maanden geleden kenden ze mijn naam niets eens, maar dat is nu wel veranderd. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze."



Bij Napoli speelde Mertens zich snel in de kijker. Hij veroverde snel een plek in het eerste elftal en is al enkele malen doorslaggevend geweest. De Belg scoorde in de toppers tegen Fiorentina en Internazionale.

De vleugelaanvaller is zijn trainer Rafael Benitez dankbaar. "Benitez is de beste coach met wie ik tot nog toe gewerkt heb. Je merkt dat hij bij de grootste clubs gewerkt heeft. De details, zijn wedstrijdvoorbereiding... Hij is veel bezig met zijn spelers. Na een interland stuurt hij bijvoorbeeld een sms om te vragen hoe het is geweest."



"Benitez is van meet af aan heel erg duidelijk tegenover mij geweest. Ook toen Callejon werd gehaald en Insigne een nieuw contract kreeg, toch twee concurrenten op mijn positie. 'Ik ga je langzaam brengen', heeft hij me gezegd. Daarom stoorde het me niet dat ik aanvankelijk zo weinig speelde. Zodra ik er klaar voor was, heeft hij me gebracht. Uiteindelijk stond ik in vier van onze zes Champions League-wedstrijden aan de aftrap", aldus Mertens.