Schansspringer Morgenstern springt naar zege

Tijdens de World Cup in Titisee-Neustadt heeft Thomas Morgenstern de overwinning gegrepen. De Oostenrijker had bijna twee jaar moeten wachten op een individuele overwinning, maar zaterdag was het raak.

Al in de eerste ronde was Morgenstern de beste met een sprong van 143,5 meter. De Sloveen Jurij Tepes kon in de buurt blijven, evenals Simon Ammann uit Zwitserland. In de tweede ronde werd de eerste goede sprong neergezet door Gregor Schlierenzauer. De Oostenrijker, leider in de World Cup, kwam in de eerste ronde niet verder dan de dertiende plek, maar wist met zijn tweede sprong te klimmen naar de vierde plaats in de wedstrijd.

De beste sprong van de tweede ronde werd neergezet door de Pool Kamil Stoch. Hij kon zo zijn achtste plek verbeteren naar een tweede positie. De derde plaats van Ammann bleef ongewijzigd, evenals de eerste plek van Morgenstern. Voor de Oostenrijker betekende het de eerste individuele overwinning in de World Cup sinds hij in januari 2012 in Bischofshofen de beste was tijdens de Vierschansentoernee.