[CL] Uitslag Galatasaray - Juventus

Wesley Sneijder schiet Galatasaray naar de achtste finales van de Champions League. Juventus moet door de nederlaag in Istanbul genoegen nemen met de Europa League (1-0). Het cruciale Champions League-duel tussen Galatasaray en Juventus werd dinsdagavond gestaakt vanwege hevige sneeuwval. De grasmat zou onbespeelbaar zijn.

Woensdagmiddag werd de wedstrijd vanaf de 31e minuut hervat. Het veld in de Turk Telekom Arena lag er wederom dramatisch bij. Grote delen van de ondergrond waren omgeploegd en het veld was door de aanhoudende sneeuw veranderd in een groot modderbad.

Ondanks de dramatische staat van de grasmat floot de Portugese arbiter om precies 14:00 uur op zijn fluitje. Er moest nog een kwartier gespeeld worden tot de rust. Dinsdagavond was het spel al niet bijzonder, maar woensdagmiddag frustreerde het stroperige veld het voetbal. Op een desastreus veld kwamen beide teams in het laatste kwartier voor rust niet tot grote kansen. Juventus was de bovenliggende partij, maar faalde grote mogelijkheden te creeren. Galatasaray werd niet gevaarlijk uit de counter.

Tien minuten na rust kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Een lange bal viel via Drogba voor de voeten van Sneijder. De Nederlandse middenvelder twijfelde niet en haalde met links uit. De bal ging redelijk ver naast, maar zorgde wel voor gevaar. Kort daarna een enorme kans voor Drogba, die vrij mocht uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied. Buffon parreerde de inzet van de Ivoriaan knap.

Na het kwartiertje van Galatasaray nam Juventus het voortouw weer. De Italiaanse landskampioen omsingelde het doelgebied van de thuisploeg continue, maar kwam niet tot scoren. De Oude Dame dicteerde het duel en zochten naar de beslissing. Na precies 85 minuten sloegen de Turken toch toe in de counter.

Wesley Sneijder schoot zichzelf de geschiedenisboeken in. Drogba kopte een lange bal naar de Oranje-international, die de bal door de benen van een Juventus-verdediger in de linkeronderhoek schoof. Buffon was kansloos. Het was een cruciale treffer in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Juventus kwam niet meer tot scoren, waardoor de Turken overwinterden in de Champions League.