[PL] Assaidi bezorgt Stoke zege op Chelsea

Oussama Assaidi heeft zaterdag van zich laten spreken in de Premier League. De voormalige Heerenveen-aanvaller bezorgde Stoke City met een fraaie goal in de 90e minuut een 3-2 overwinning op Chelsea. De Londenaren zakken door de nederlaag naar de derde plek.

Assaidi was zes minuten voor tijd ingevallen bij Stoke, waar Erik Pieters vanwege liesklachten niet bij de selectie zat. De Liverpool-huurling scoorde zijn eerste treffer voor Stoke, verder waren Peter Crouch en Stephen Ireland trefzeker voor de thuisploeg. André Schürrle schoot twee keer raak voor Chelsea. Stoke stijgt door de zege naar de twaalfde plek.

Manchester City liet net als Chelsea punten liggen in de titelstrijd. De Citizens kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Southampton en staan nu vierde op vijf punten van koploper Arsenal. Pablo Osvaldo bezorgde Southampton een punt, nadat Sergio Aguëro City na tien minuten op voorsprong had gezet.

Liverpool profiteerde van het puntenverlies van de concurrentie en klom dankzij een 4-1 thuiszege op West Ham United naar de tweede plek, op vier punten van Arsenal dat zondag Everton treft. Luis Suarez scoorde zijn veertiende doelpunt van het seizoen. Mamadou Sakho vond ook het net voor Liverpool, terwijl Guy Demel en Joey O'Brien de thuisploeg een handje hielpen met twee eigen goals.

Leroy Fer hielp Norwich City met zijn derde treffer van het seizoen aan een 2-0 uitzege op West Bromwich Albion. Gary Hooper scoorde de andere goal. Norwich klimt door de overwinning naar de veertiende plek.

Crystal Palace pakte wederom drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. De Londenaren versloegen Cardiff City met 2-0 en staan nu achttiende. Maandag was Palace ook al te sterk voor stadsgenoot West Ham.