[PL] Newcastle vergroot met zege zorgen van Moyes

Newcastle United heeft zaterdag Manchester United-coach David Moyes dieper in de problemen gedrukt. De Magpies zegevierden op Old Trafford met 0-1, waardoor de positie van Moyes verder onder druk zal komen te staan. Het was de eerste overwinning voor Newcastle bij de Red Devils in 41 jaar tijd.

Yohan Cabaye tekende na 61 minuten voor de winnende goal. Van Persie maakte na bijna een maand afwezigheid zijn rentree bij United, maar kon de tweede thuisnederlaag binnen vier dagen niet voorkomen.

United had na het verlies tegen Everton wat goed te maken, maar slaagde daar geen moment in. Na een gezapige eerste helft liet Mathieu Debuchy op slag van rust een kans onbenut om Newcastle op voorsprong te schieten. Na de thee miste United-spits Javier Hernández een vergelijkbare mogelijkheid.

Newcastle startte met Tim Krul en Vurnon Anita in de basis en laatstgenoemde had in de 55e minuut niet te klagen. Anita kreeg op de doellijn een bal tegen zijn hand, maar desondanks ging de bal niet op de stip. Even later sloeg Newcastle aan de andere kant toe. Moussa Sissoko bediende na een snelle uitbraak landgenoot Cabaye: 0-1.

United, dat na rust even een opleving had, kwam deze mokerslag niet meer te boven. Verder dan een afgekeurd doelpunt van Van Persie kwam de ploeg niet.

Moyes verzamelde met United slechts 22 punten uit de eerste vijftien wedstrijden. Dat zijn er twaalf minder dan koploper Arsenal, dat bovendien zondag nog in actie komt tegen Everton. Newcastle staat met 26 punten knap zesde.