Ajax volgt 'tien tot vijftien' spelers

Volgens Marc Overmars bestaat de kans dat Ajax zich gaat roeren op de transfermarkt in januari. De directeur voetbalzaken staat in contact met een groot aantal spelers. Namen als Luuk de Jong en Ola John komen vaak voorbij in Amsterdam.

In gesprek met Voetbal International gaat Overmars hier op in. "John is een interessante optie", aldus de bestuurder. Het huren van Luuk de Jong lijkt een stuk minder waarschijnlijk, al heeft Overmars wel contact met de spits gehad. "Dat was een telefoontje om up-to-date te blijven, meer niet."

"Op die manier volgen we tussen de tien en vijftien interessante spelers. Dat wil niet zeggen dat onze belangstelling concreet wordt", vervolgt de oud-aanvaller. "We willen eerst zien hoe de huidige selectie ervoor staat na de eerste seizoenshelft."

Ajax staat momenteel op de tweede plaats van de Eredivisie en ook in de Champions League staat de ploeg er aardig voor. De selectie van Frank de Boer heeft echter niet veel aanvallende opties, zeker niet nu Siem de Jong, Bojan Krkic en Kolbeinn Sigthórsson geblesseerd zijn.