Kromowidjojo ontkent ruzie met Wouda

Ranomi Kromowidjojo heeft geen ruzie gehad met coach Marcel Wouda. Dat schrijft de olympisch kampioene vrijdag in een verklaring op haar website. Donderdag werd bekend dat Kromowidjojo na minder dan een jaar al breekt met Wouda. Dat leidde tot de nodige speculaties over de aanleiding van de breuk.

"Ik heb enorm veel geleerd en plezier gehad. Maar het was voor mij helaas niet voldoende om de samenwerking voort te zetten", schrijft de Groningse die het opneemt voor Wouda. "Marcel is absoluut een goede trainer. Hij en ik hebben geen ruzie."

De redenen voor de breuk blijven in Kromowidjojo's verklaring onduidelijk. Wel stelt ze dat ze 'lang en goed' heeft nagedacht over de stap. Toen Jacco Verhaerens vertrek naar de Australische zwembond vorige week bekend werd gemaakt, belde Kromowidjojo met Verhaeren.

Samen kwamen ze tot een plan van aanpak. "Ik heb eerst met Marcel gesproken, vervolgens met het team." Daarna moest het nieuws snel wereldkundig worden gemaakt omdat de zwemster bang was dat het uit zou lekken. "Het was noodzakelijk om duidelijk te zijn om misverstanden te voorkomen."

Kromowidjojo laat de Aziatische wedstrijden om de wereldbeker in Singapore, Tokyo en Beijing schieten." Deze tijd besteed ik liever om rust te creëren voor mijzelf, mijn team en mijn directe omgeving. Zodat iedereen zo snel mogelijk weer de draad op kan pakken."