Russen uitgespeeld in Moskou

De Russische tennissers zijn bij het toernooi om de Kremlin Cup in de kwartfinale uitgeschakeld. Teymuraz Gabashvili boog met 6-3 en 6-2 voor de als eerste geplaatste Fransman Richard Gasquet. Karen Khachanov redde het niet tegen Ivo Karlovic uit Kroatië: 4-6 en 0-6. Gasquet en Karlovic treffen elkaar in de halve eindstrijd.

Mikhail Kukushkin bereikte de laatste vier door een Kazachs onderonsje van Andrey Golubev te winnen. Na een kleine anderhalf uur stond de 6-4 en 7-6 (4) op de borden. In de halve finale is Andreas Seppi (2) de opponent van Kukushkin. De Italiaanse zag Édouard Roger-Vasselin uit Frankrijk bij een 5-2 stand opgeven.

In het vrouwentoernooi staan er wel twee Russinnen in de halve eindstrijd. Anastasia Pavlyuchenkova klopte de Slowaakse Daniela Hantuchova met 6-0 en 6-4 en neemt het nu op tegen Simona Halep. De als vijfde geplaatste Roemeense schakelde de thuisspelende Alisa Kleybanova met tweemaal 6-1 uit.

Samantha Stosur (7) versloeg Ana Ivanovic (4) uit Servië met 7-5 en 6-4. De Australische moet in de halve finale afrekenen met Svetlana Kuznetsova. De nummer acht van de plaatsingslijst stuurde Roberta Vinci (2) uit Italië naar huis: 6-2 en 6-3.