Bal spelen boven schouder wordt toegestaan in het hockey

Per 1 november wordt er een regelwijziging doorgevoerd in de Hoofdklasse hockey. Vrouwen- en mannenploegen mogen voortaan de bal met de stick boven schouderhoogte spelen. Dat heeft het bondsbestuur van de KNHB besloten.

De FIH besloot onlangs al dat tijdens aankomende toernooien deze regel zou worden toegepast. Ook tijdens de Hockey World League in Rotterdam werd er al zonder 'sticks' gespeeld. De internationale hockeybond wil 'm in ieder geval tot en met het WK van volgend jaar blijven toepassen.

Door de wijziging in het internationale hockey, heeft de KNHB besloten om het voortaan toe te staan dat er met de stick boven schouderhoogte wordt gespeeld. De wijziging geldt zowel voor de reguliere Hoofdklassewedstrijden, als voor de play-off- en play-out-duels. "Zo krijgen de spelers uit de nationale teams de gelegenheid om op clubniveau te oefenen met deze internationale toernooiregel", aldus de bond. De formele regel die voortaan wordt gehanteerd luidt: Spelers mogen de bal met hun stick boven schouderhoogte spelen mits dit niet gevaarlijk is of leidt tot gevaarlijk spel.