Inwonertal Caribisch Nederland naar 23 duizend

De bevolking van Caribisch Nederland is de afgelopen drie jaar toegenomen met 2400 tot 23 duizend mensen. Op Bonaire woonden op 1 januari 17.400 duizend mensen, op Sint Eustatius 3900 en op Saba tweeduizend. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De toename kan vrijwel geheel worden toegeschreven aan immigratie. Die lag in 2011 en 2012 met respectievelijk 2200 en 2300 mensen wat hoger dan in 2010. Toen waren het er 1800.

Meer dan een kwart van de immigranten komt uit Nederland en nog eens een kwart uit de Verenigde Staten en Canada. Saba is populair onder Amerikanen en Canadezen. Er komen veel studenten naar het eiland om geneeskunde te studeren aan de universiteit, die samenwerkt met Amerikaanse en Canadese ziekenhuizen. Bonaire trekt relatief veel Nederlanders.

Nederland is populair bij emigranten uit Caribisch Nederland. Ook vertrekken relatief veel emigranten naar een ander eiland van het Caribisch deel van het koninkrijk. Van de emigranten op Bonaire vertrekt de helft naar Nederland.