Ferrell en Reilly weer samen in Halloween-komedie

Will Ferrell en John C. Reilly hebben getekend voor de hoofdrollen in de komedie Devil's Night. Ze spelen twee jeugdvrienden die een oude ruzie willen bijleggen en nog een laatste keer samen Halloween willen vieren. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap. De twee waren eerder samen te zien in de komedie Step Brothers, die wereldwijd ruim honderd miljoen dollar opbracht.

De film laat zien hoe de Amerikaanse Halloween-viering op 30 oktober steeds verder afglijdt richting een nacht van vunzigheid en geweld. Om hun oude buurt van de ondergang te redden, leggen de twee vrienden hun oude vete bij en slaan de handen ineen.

De film verwijst naar de werkelijke Devil's Night, die jaarlijks plaatsvindt in de buitenwijken van Detroit. In de jaren tachtig resulteerde het 'feest' herhaaldelijk in brandstichting en vandalisme.

Ferrell heeft onlangs de opnames van Anchorman 2: The Legend Continues afgerond, die in februari in Nederland in première gaat. Hierin is hij weer te zien als de geschifte en zelfingenomen nieuwspresentator Ron Burgundy. Reilly komt in deze film ook voorbij, in een nog onbekende gastrol.