Halloweenfeest omgedoopt na protest SGP

De Halloweenfestiviteiten voor schoolkinderen van Werkendam zijn onder druk van de SGP aangepast. Activiteiten als speurtochten en het beschilderen van pompoenen worden aangeduid onder de noemer Herfstweek. Dat hebben de burgemeester en wethouders besloten na vragen van de SGP in de Brabantse gemeente.

De orthodox-christelijke partij liet vorige week weten de 'verwerpelijke' feestelijkheden te willen tegenhouden. Volgens de SGP is de trend van het verkleden voor Halloween verschoven van pompoenenpakjes naar 'gewaden van duivels en levende doden'. De SGP vindt niet dat de Werkendamse kinderen daarmee moeten worden geconfronteerd.

De burgemeester en wethouders van de christelijke gemeente vinden de themanaam Herfstweek toepasselijker. "Er zullen geen 'draconische verkleedpartijen' of 'griezelige' aspecten aan de activiteiten worden verbonden", laat het college weten.

De SGP heeft in Werkendam drie van de 21 zetels in de raad. De partij zit samen met het CDA en een lokale partij ook in het college.