Afonso Alves aast op terugkeer bij Heerenveen


Afonso Alves wil graag weer in Nederland voetballen. Dat laat Riemer van der Velde, oud-voorzitter van sc Heerenveen, weten in NUsport. De voormalig voorzitter heeft nog altijd  contact met de Braziliaanse spits.

Hij is nu weer in Brazilië", zegt Van der Velde over de Braziliaan, die in 2008 voor achttien miljoen euro door Heerenveen aan Middlesbrough werd verkocht. Hij traint ook weer. Hij heeft een tijdje niet getraind, mede door een blessure. En hij wil graag weer in Nederland spelen, het liefst weer voor Heerenveen."

Heerenveen heeft inmiddels in Alfred Finnbogason een nieuwe topspits in huis, en heeft recentelijk Uche Nwofor aangetrokken. De komst van Alves lijkt een overbodige luxe, kan hij nog van waarde zijn voor Heerenveen?

"Misschien wel, maar dat ligt wel aan een aantal zaken. Mocht Finnbogason inderdaad vertrekken, misschien dat een fitte Alves dan van waarde kan zijn. Op dit moment ondersteun ik de club even met technische zaken, maar ik weet niet wie er de leiding heeft tijdens de komende transferperiode. Daar ga ik ook niet over", aldus Van der Velde. Na zijn mislukte avontuur in Engeland vertrok Alves naar Qatar waar hij vier seizoenen speelde, momenteel is hij zonder een club.