Betalingen in GTA V tijdelijk uitgeschakeld

Rockstar Games heeft het betaalsysteem in de online versie van Grand Theft Auto V tijdelijk uitgeschakeld. Dat heeft het gamebedrijf woensdagnacht bekendgemaakt. Op deze manier hoopt het gamebedrijf de druk op de internetservers te verlichten. Sinds dinsdagmiddag is Grand Theft Auto Online nagenoeg onbereikbaar.

In GTA Online kunnen gamers met virtueel geld auto's, kleding en appartementen kopen. Spelers verdienen geld door missies uit te voeren, races te winnen en criminele activiteiten te ontplooien. Wie daar niet op wil wachten kan de virtuele muntstukken ook met echt geld aanschaffen, maar dat is nu tijdelijk niet mogelijk.

De online functie werd dinsdagmiddag gelanceerd als verlengstuk van Grand Theft Auto V. Binnen luttele uren waren de servers overbelast. In de online variant van GTA V kunnen zestien spelers samen of tegen elkaar te spelen.

Grand Theft Auto V werd ruim twee weken geleden uitgegeven voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Binnen drie dagen had uitgever Rockstar Games een miljard dollar omzet gedraaid. Naar schatting zijn ruim vijftien miljoen exemplaren van het actiespel verkocht.


Betalingen in GTA 5 tijdelijk uitgeschakeld (Foto: Novum)