Passagiersvliegtuig neergestort in Nigeria

Een vliegtuig met twintig passagiers aan boord is donderdag kort na vertrek van het vliegveld van de Nigeriaanse stad Lagos neergestort en in brand gevlogen. Volgens een woordvoerder van het federale luchtvaartagentschap zijn er meerdere slachtoffers gevallen. Of de crash ook inzittenden het leven heeft gekost wilde hij niet zeggen.

Woordvoerder Yakubu Dati zei dat vijf van de twintig passagiers naar een ziekenhuis zijn gebracht en dat het reddingswerk voortduurt. "We hebben de vlammen gedoofd en blijven voorrang geven aan de redding van overlevenden", verzekerde hij.

Het neergestorte toestel was van Braziliaanse makelij. De piloot ontdekte volgens een bron bij de politie even nadat zijn vliegtuig was losgekomen van de grond dat er iets mis was. Hij probeerde terug te keren naar het vliegveld, maar slaagde daarin niet.

Een minuut of wat na het opstijgen boorde het vliegtuig zich in een braakliggend stuk land, niet ver van een tolpoort. Het miste op een haar na een brandstofdepot dat naast de tol ligt, zei politiecommissaris Waheed Sanau. De Embraer-120 was volgens Sanau gecharterd van luchtvaartmaatschappij Associated Airline voor een vlucht van Lagos, de grootste stad van het land, naar Akure, dat zo'n driehonderd kilometer naar het oosten ligt.

De Nigeriaanse luchtvaart heeft al jaren een erg slechte naam.