[JL] Den Bosch verliest thuis van Volendam

FC Den Bosch wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen in de Eerste Divisie. De Bosschenaren gingen zaterdag voor eigen publiek met 4-2 onderuit tegen FC Volendam. Na zeven duels staat de ploeg voorlaatste met vijf punten. De Noord-Hollanders wisten het dubbele aantal punten te behalen.

Ondanks veerkracht van Den Bosch bleven de bezoekers steeds aan de goede kant van de score. Treffers van Ludcinio Marengo, Tom Overtoom, Robert Mühren en Soufiane Laghmouchi waren voldoende voor drie punten. De thuisploeg kwam niet verder dan goals van Alexander Mols en Jordy Thomassen.

Sparta Rotterdam revancheerde zich enigszins voor de nederlaag van maandag in de stadsderby tegen Excelsior. Bij Almere City FC werd met 4-2 gewonnen, waardoor de Rotterdammers nu vijfde staan met elf punten. Almere staat achttiende met vijf punten.

De Spartanen namen dankzij twee doelpunten van Mario Bilate afstand. Charles Dissels bood zijn ploeg na de pauze nog enige hoop met de aansluitingstreffer, maar daar maakte Donovan Deekman met twee goals een einde aan. Jason Oost zorgde in de slotfase voor de eindstand.