[WK Kwalificatie] Luis Suarez redt Uruguay

Luis Suarez heeft zijn land weer eens een goede dienst bewezen. In het WK-kwalificatieduel met Peru scoorde hij tweemaal, waardoor Uruguay met 2-1 van Peru won.

In de 42e minuut opende Suarez de score vanaf de strafschopstip. Even daarvoor had de 26-jarige aanvaller zelf de penalty versierd. Vlak voor rust kwam Peru, na de rode kaart van Yoshimar Yotun, met tien man te staan. In de tweede helft verdubbelde Suarez de score, waarna Jefferson Farfán nog tegen scoorde voor Peru, maar het werd niet meer spannend in Lima.

Uruguay staat in de Zuid-Amerikaanse groep op de vijfde plek, met zeven punten achterstand op de koplopers Argentinië en Colombia. Er zijn nog drie kwalificatieduels te gaan.De eerste vier plekken krijgen rechtstreeks toegang tot het WK voetbal van volgend jaar in Rio de Janeiro.

De nummer vijf treft in de play-offs een Aziatische tegenstander. De achterstand van de Uruguayanen op nummer vier Ecuador bedraagt slechts twee punten. Peru staat zevende en heeft vijf punten minder dan Suarez en de zijnen.