Zo'n 155 tips over cold case Almere

De politie heeft de afgelopen maanden zo'n 155 tips binnengekregen over de in 2007 dood gevonden Cassandra van Schaijk uit Almere. De cold case werd in juni heropend omdat de politie de zaak met nieuwe inzichten en onderzoekstechnieken alsnog tot een doorbraak hoopt te komen.

Van Schaijk werd zaterdag 24 maart 2007 rond 04.00 uur voor het laatst gezien in Almere-Stad, waar ze na het uitgaan op de bus naar huis stond te wachten. Drie weken later werd haar lichaam gevonden in de Noorderplassen in haar woonplaats. Het is nooit duidelijk geworden of ze slachtoffer is geworden van een misdrijf of dat sprake is van een ongeluk.

Verschillende opsporingsprogramma's besteedden de afgelopen maanden al aandacht aan de zaak. De politie heeft er ook een speciale Facebook-pagina voor aangemaakt. Vrijdagavond staat het programma TROS Vermist stil bij het onderzoek naar de dood van het 17-jarige meisje.

De beloning van tienduizend euro die de hoofdofficier van justitie heeft uitgeloofd voor de gouden tip staat nog tot het einde van het jaar.