FOK!filmtips van de dag: Superbad + TinTin + Jerry Maguire

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Het weekend nadert en de tv-gids leert ons dat de films dan ook wat aantrekkelijker worden. Drie films vandaag, alledrie leuk en de moeite waard. 

We beginnen met Superbad. Een betere titel was er niet voor deze film, een betere cast evenmin. Jonah Hill, Mchael Cera en Christopher Mintz-Plasse zijn anno 2013 gevestigde namen in de filmwereld en het staat buiten kijf dat deze film hun carrière positief heeft beïnvloed.

Synopsis: Seth (Hill) en Evan (Cera) zijn beste vrienden in hun laatste jaar van high school. Ze besluiten een plan te bedenken om twee meisjes, Jules en Becca, te scoren voordat hun wegen zich scheiden en schakelen daarom de hulp in van hun nerderige vriendje, Fogell (Mintz-Plasse). Het plan is om zoveel mogelijk alcohol mee te nemen naar een huisfeest en zodoende hun slachtoffers te verdoven, maar of dat zo goed uitpakt?

Superbad begint om 20:30 uur op Veronica, ga dat zien!

Vanavond kun je ook kijken naar de tv-première van The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn. De door Spielberg geregisseerde verfilming van de strips van Hergé, is geweldig geanimeerd. Het budget voor deze film wordt rond 130 miljoen dollar geschat en dat kun je zien. De film zit vol met momenten naar de oorspronkelijke verhalen en de liefhebber zal zich erg kunnen vermaken met deze uit 2011 afkomstige film. 

Synopsis: Kuifje stuit op een model van een oud oorlogsschip als hij over de markt loopt. Al gauw trekt hij de aandacht van een paar ongenode gasten die zeer geïnteresseerd zijn in het modelschip, maar Kuifje wil er niets van weten. Na enig speurwerk ontdekt hij het belang van dit modelschip, maar voordat hij kan handelen wordt hij ontvoerd door Sakharine en zijn mannen die eisen dat hij hen het modelschip geeft. Ook nu houdt Kuifje zijn poot stijf. Eenmaal gevangen genomen ontmoet hij de immer dronken kapitein Haddock en worden meer stukjes van de puzzel samengelegd, waarna het avontuur echt begint.

The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn is te zien op RTL4 om 20:30 uur.

De derde en laatste tip voor vanavond is Jerry Maguire. De oudste film in dit artikel, maar niettemin noemenswaardig. 

Synopsis: Jerry Maguire is een succesvolle manager van topsporters. Als op een dag zijn geweten begint op te spelen besluit hij zijn nieuwe filosofie tot uitdrukking te brengen als onafhankelijke manager. Dit doet hij samen met de enige atleet die hem trouw is gebleven, de footballspeler Rod Tidwell (Cuba Gooding Jr.), en zijn collega Dorothy (Renée Zellweger).

Jerry Maguire begint vanavond om 20:30 uur op RTL8.


Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!