Bild: Ricciardo naar Red Bull Racing

Daniel Ricciardo wordt de nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel, zo meldt het Duitse Bild. De Australiër zo volgens het Duitse medium de voorkeur genieten boven onder meer Kimi Räikkönen en Fernando Alonso om de aan de eind van dit jaar stoppende Mark Webber op te volgen.

Het nieuws over de 24-jarige Ricciardo zal naar alle waarschijnlijkheid komend weekend op Spa-Francorchamps bekend worden gemaakt. Mocht de Australër daadwerkelijk de overstap van Toro Rosso naar de hoofdmacht Red Bull Racing maken dan volgt hij hiermee het voorbeeld van Vettel die voor het seizoen 2009 deze weg bewandelde.

Riccardo maakt sinds 2008 deel uit van het opleidingsprogramma van Red Bull en is sinds 2010 bij de Formule 1-activiteiten betrokken. Eerst was de Australiër reservecoureur en in 2011 werd hij testrijder van de Red Bull-teams. Zijn racedebuut genoot hij in datzelfde jaar bij HRT, voordat hij in 2012 voor Toro Rosso ging racen. In 41 races heeft Ricciardo 21 punten bij elkaar gereden en zijn hoogste positie behaalde hij dit jaar in China met een zevende plaats. Bij Red Bull zal hij tweede coureur worden, al toonde de Australiër tijdens de rookietest op Silverstone wel aan niet veel voor Vettel onder te hoeven doen.