Trailer 300: Rise of an Empire belooft dood en vernietiging

In 2006 werd Zack Snyders 300 een behoorlijk succes: de stripverfilming was op vrijwel alle fronten spectaculair en voor het vervolg - 300: Rise of an Empire - ziet het er op basis van de trailers naar uit dat er voor eenzelfde aanpak van een ander verhaal gekozen wordt. Dat bewijst ook de nieuwste trailer.

Wel laat de nieuwste trailer een wat donkerdere sfeer zien. Hoewel het de vraag is of de regie van Snyder niet gemist gaat worden, lijkt zijn hand wel zichtbaar in het visuele gebied. De 300-regisseur heeft wel meegeschreven aan het scenario, het regisseren heeft hij voor het vervolg overgelaten aan Noam Murro.

In 300: Rise of an Empire verplaatst het slagveld zich naar de zee wanneer de Griekse generaal Themistocles alle strijdkrachten bijeen probeert te krijgen voor een aanval die de afloop van de oorlog kan bepalen. Het resulteert in epische gevechten met de binnenvallende Persische troepen, onder leiding van de voormalige god Xerxes en Artemesia, de wraakzuchtige aanvoerder van het Persische leger.

300: Rise of an Empire moet vanaf 6 maart 2014 in Nederland gaan draaien.