Amanda Bynes nog niet onder toezicht

Amanda Bynes komt voorlopig nog niet onder toezicht te staan. De ouders van de ontspoorde actrice, die momenteel op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis verblijft, willen de zeggenschap over hun 27-jarige dochter. Die krijgen ze nog niet, weet entertainmentwebsite TMZ.

Een rechter bepaalde vrijdag dat hij Amanda eerst zelf wil horen voordat hij besluit of ze onder curatele wordt gesteld. Bynes verblijft de komende twee weken nog op de psychiatrische afdeling. Haar ouders hadden om de verlenging gevraagd. Amanda werd maandagavond opgenomen nadat ze een brandje had gesticht op de oprit van een wildvreemde.

Volgens Bynes' ouders is de actrice paranoïde als gevolg van verslavingen. Amanda zou brandmelders in handdoeken hebben gewikkeld en ramen dicht hebben geplakt om te voorkomen dat ze wordt gefotografeerd. Volgens haar ouders jast Bynes haar fortuin van vier miljoen er in rap tempo doorheen. In korte tijd zou Amanda 1,2 miljoen dollar hebben uitgegeven.

Ook maken de ouwelui zich zorgen om Amandas obsessie met haar uiterlijk. De actrice liet de afgelopen maanden meerdere malen aan haar neus sleutelen. Volgens Lynn en Rick is Amanda 'geobsedeerd door het feit dat zij, en anderen, lelijk zijn'. Bynes twitterde geregeld over sterren die ze lelijk vond, onder meer Drake en de Obamas moesten het ontgelden.

Amanda Bynes, die in films als Hairspray en Easy A speelde, komt de laatste maanden geregeld in het nieuws met haar rare uitspattingen. Zo beweerde ze na een arrestatie in mei mishandeld te zijn door een agent die haar 'vagina sloeg'. Ook beging ze in korte tijd meerdere verkeersovertredingen. Artsen vermoedden volgens TMZ dat de actrice schizofreen is.