'Amanda Bynes mogelijk schizofreen'

Amanda Bynes vertoont tekenen van schizofrenie. De 27-jarige actrice verblijft sinds maandag op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis en artsen willen haar verblijf met twee weken verlengen om haar verder te onderzoeken. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ op basis van bronnen.

Bynes werd opgenomen nadat ze een vuurtje had gestookt op de oprijlaan van iemands huis. Ze zou hierbij bijna haar eigen hond in brand hebben gestoken. Ze kan maximaal 72 uur worden vastgehouden, maar artsen zouden haar langer willen houden. Haar ouders, met wie Amanda een slechte band heeft, zouden willen dat de actrice onder curatele wordt gesteld.

Amanda, onder meer bekend van de film Hairspray, haalt geregeld het nieuws met haar opvallende gedrag. Zo werd ze onlangs in de boeien geslagen wegens marihuanabezit en beweerde ze vervolgens te zijn aangerand door een agent. Vorig jaar kwam ze een aantal keer in aanraking met justitie, onder meer wegens rijden onder invloed. Ook draagt ze verschillende opvallende pruiken.