'Snelheid door drones gehandhaafd'

De afgelopen tijd werden er steeds meer bordjes langs snelwegen gesignaleerd in Marin County, Californië met de tekst 'Speed enforced by drones' erop. Dat meldt Huffington Post.

Enkele twitteraars zijn bezorgd: "What the fuck betekent dat bord, Californië?" De lokale verkeerspolitie heeft inmiddels gereageerd en stelt geen drones te hebben, noch drones te gebruiken bij het handhaven van de maximumsnelheid.

De borden zijn echter nauwelijks te onderscheiden van echte borden. Verkeersagent Barclay: "Professioneel materiaal, een zwart-wit, reflecterend bord zoals alle borden langs de weg die voor snelheidslimieten worden gebruikt. Eén van de borden was zelfs vastgemaakt met vandalisme-bestendige bouten."

De borden blijken gemaakt te worden door kunstenaar Stephen Whistler. "Het idee was deels politiek en deels een grap", vertelt hij. "Maar er zit een heel serieuze kant aan." Hij roept mensen op, zich op de hoogte te stellen van de hedendaagse NSA-afluister- en controlepraktijken en zegt dat drones daar goed op aansluiten.

"Ik weet niet wat de gevolgen zullen zijn. Het voelde gewoon als iets wat ik moest doen. Plus, mijn leven is er een stuk spannender op geworden."