Martin Freeman is klaar met The Hobbit

Regisseur Peter Jackson heeft bekend gemaakt dat Martin Freeman zijn laatste scènes voor de Hobbit-filmserie heeft afgerond. Hij postte een aantal afscheidsfoto's van de hobbit op Facebook en schreef er een berichtje bij.

"Vanavond heeft Martin Freeman zijn laatste shots als Bilbo Baggins gedaan. Het is het einde van een geweldige tweeënhalf jaar. Ik kan me niemand anders in deze rol voorstellen - een personage dat Martin heeft gevoed en vormgegeven met liefde en grote vaardigheid.

We hebben afscheid genomen van onze elven, mensen, teovenaars en nu de hobbit. We gaan onze laatste twee weken van pick-ups [extra opnames die oospronkelijk niet gepland waren, red] in, en het is overal dwergen. Deze pick-ups waren moeilijk en intens, maar ik ben zo blij met wat we aan opnames hebben. Deze twee volgende films worden behoorlijk gaaf!"

Afscheid van Martin Freeman in the Hobbit
Afscheid van Martin Freeman in the Hobbit

Freeman zou oorspronkelijk volgende week aanwezig zijn in San Diego om The World's End mede te promoten, naast Simon Pegg, Nick Frost en Edgar Wright, maar moest afzeggen wegens zijn werkzaamheden voor The Hobbit. Het is onduidelijk of hij nu alsnog naar Comic-Con komt.

De Hobbit-filmserie, een trilogie van prequels voor The Lord of the Rings, vervolgt in december met The Hobbit: the Desolation of Smaug, gevolgd door The Hobbit: There and Back Again in december volgend jaar.