Zaak tegen Heleen Mees verder in augustus

De rechtszaak tegen de Nederlandse columnist Heleen Mees vanwege het stalken van Citigroup-hoofdeconoom Willem Buiter gaat op 19 augustus verder in New York. In de tussentijd mag Mees geen contact opnemen opnemen met Buiter.

De 44-jarige econome mag ook niet in de buurt van zijn huis komen. Mees werd donderdag vrijgelaten, nadat de borg van vijfduizend dollar was betaald. Dit is volgens RTL Nieuws gedaan door een man uit New York die de vrouw niet kende. De man, volgens diverse media een gefortuneerde loodgieter, zou het verhaal in de krant hebben gelezen. De website 925 zegt echter 'zeer betrouwbaar bewijs' in handen te hebben dat een bekende Amsterdamse advocaat de borg betaalde.

Mees werd woensdag opgepakt wegens stalking en seksuele intimidatie. Ze wordt ervan verdacht naaktfoto's te hebben gestuurd en foto's van dode vogels. Ook zou ze de vrouw en kinderen van Buiter met e-mails hebben lastiggevallen. De e-mailstormvloed zou begonnen zijn op 1 juli 2011. De advocaat van Mees stelde eerder dat zij en Buiter een langdurige relatie hebben gehad en dat de e-mailwisseling van twee kanten kwam.