Politie rolt Zutphense bende op

De politie denkt met de aanhouding van vijftien personen een bende te hebben opgerold die sinds oktober Zutphen zou hebben geteisterd met inbraken en diefstallen. Bij enkele inbraken en diefstallen zou geweld zijn gebruikt. De zaak kwam aan het rollen toen een aantal verdachten werd betrapt toen ze inbraken bij een voetbalclub.

Een medewerker van de club die de inbrekers in november betrapte zou zijn bedreigd met een mes. De bende zou ook geweld hebben gebruikt bij een diefstal bij een drogist. Een medewerker zou zijn geslagen. Ook werd voor twintigduizend euro schade aangericht in een huurwoning. Toen de huisbaas de huur opzegde, werd de woning kort en klein geslagen.

De leden van de bende zijn tussen de 16 en 43 jaar en komen vooral uit Zutphen. Ze zouden volgens de politie in wisselende samenstelling hebben ingebroken in woningen en bij bedrijven. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan winkeldiefstal en het stelen van koper en lood.

De eerste verdachten werden in maart opgepakt. Bij doorzoekingen nam de politie een auto in beslag en werden gestolen accu's en een videocamera teruggevonden. De twee verdachten die nog vastzitten zijn een 19-jarige Deventenaar en een 21-jarige man uit Zutphen. Hoeveel strafbare feiten er zijn gepleegd meldt de politie niet.